рф планує теракти у себе, подасть це як помсту України «за Бучу та Краматорськ» - Буданов

рф планує теракти у себе, подасть це як помсту України «за Бучу та Краматорськ» - Буданов

Укрінформ
російські спецслужби планують здійснити теракти на території рф для нагнітання антиукраїнської істерії.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

"російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму", - заявив у коментарі пресслужбі відомства начальник ГУР генерал-майор Кирило Буданов.

На його переконання, провальне виконання плану з мобілізації в росії змушує путінський режим пускати в дію "брудні сценарії", щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців.

Читайте також: МЗС Британії рекомендує своїм громадянам виїхати з росії

"Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину "звірств українських націоналістів". Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", - підкреслив начальник ГУР.

"Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп", - зауважив Буданов.

На його думку, дуже символічно, що правління володимира путіна почалося з "гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні, а тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами".

Читайте також: «Нацистські підручники» та «облога породіль»: як працює роспропаганда під час війни

Як повідомляв Укрінформ, губернатор Білгородської області рф, що межує з Харківською областю, В'ячеслав Гладков заявив, що у Шебекінському міському окрузі пошкоджено залізничні колії.

Міський округ Шебекіно розташований за кілька кілометрів від кордону, навпроти українського Вовчанська.

Ця подія сталася на тлі повномасштабної війни росії проти України, яка розпочалася 24 лютого. В останні дні російська сторона здійснює перегрупування та передислокацію своїх збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-