В ОП спростували фейк рф про причетність України до ракетного удару по Краматорську

В ОП спростували фейк рф про причетність України до ракетного удару по Краматорську

Укрінформ
Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко спростував фейк російської пропаганди щодо причетності України до ракетного удару по Краматорську та назвав ознаки російського сліду у цьому злочині.

Про це Лещенко розповів у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Таким ударом росія намагається посіяти паніку та позбавити громадян України надії на евакуацію в українському напрямку. Бо зрозуміло, мета росіян - здійснювати евакуацію саме в російському напрямку… «Точка-У» вдарила по Краматорському вокзалу, і одразу після цього російська пропаганда почала звинувачувати Україну в цій трагедії. Ми не вперше стикаємось з такою їх активністю», - сказав Лещенко.

Він зазначив, що на російський слід у злочині в Краматорську вказують такі факти: вночі, напередодні, Телеграм-канали, які пов’язані з окупаційними військами, почали публікувати пости про те, що вони не рекомендують місцевим мешканцям зі Слов’янська чи Краматорська евакуюватися через залізничні вокзали. Також сьогодні близько 10:25 з’явилося відео про пуск ракети з Шахтарська, який контролюється «днр». Російське агентство «РИА Новости» опублікувало інформацію про вибух о 10:25, хоча перші повідомлення в чатах почали з’являтися на 5 хвилин пізніше.

За словами Лещенка, ця публікація була зроблена за допомогою сервісу відкладених повідомлень. Також на Телеграм-каналах, пов’язаних з агресором, з’явилися стоп-кадри після ударів, згодом ці повідомлення були видалені.

Ще одна ознака, яка вказує на російських слід, - напис на ракеті російською мовою «За детей».

Як повідомляв Укрінформ, по залізничному вокзалу Краматорська вдарили дві російські ракети. З цього вокзалу щодня проводиться евакуація мирного населення. Поїзди вирушають у різні міста на заході та в центрі України.

Президент Володимир Зеленський поінформував, що росіяни вдарили по залізничному вокзалу Краматорська «Точкою-У». Загинули 50 людей, серед них є діти, багато поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-