У РНБО заявляють, що основна кремлівська теза про Бучу – «ніхто не дізнається правди»

У РНБО заявляють, що основна кремлівська теза про Бучу – «ніхто не дізнається правди»

Укрінформ
російська влада готує дискредитаційну кампанію щодо "злочинів Збройних сил України у Маріуполі та на Донбасі".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

“Після засідання Ради безпеки ООН російські медіа почали зміщувати акценти в інформаційному полі. Основна теза про події в Бучі, яку просуває кремль зараз, - "ніхто не дізнається правди", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Маріупольському порту агресор обстріляв криголам «Капітан Бєлоусов»

Ворог продовжує перекладати провину за скоєні армією рф злочини на українських військових. Для цього, хоч і безрезультатно, росія підключила навіть уже відомих кремлівських "західних експертів" Скотта Ріттера та італійську депутатку Європарламенту Франческу Донато.

“Але вочевидь активна фаза дезінформаційної кампанії на цю тему завершилась”, - зазначили у ЦПД.

Читайте також: Під час обстрілу Краматорська на вокзалі було чотири тисячі людей, більшість – жінки і діти

Проте це не означає, що ворог визнав поразку в інформаційній війні. За наявною інформацією, росія готується до чергового її етапу, що стосуватиметься "злочинів Збройних сил України в Маріуполі та на Донбасі".

"росію намагаються виключити зі світового порядку денного, на тлі цього кремль ще агресивніше намагатиметься дискредитувати Україну на міжнародній арені", - додали у ЦПД.

Читайте також: Президент каже, що рашисти активізувалися на Донбасі та отримують підкріплення

Як повідомляв Укрінформ, раніше ЦПД заявив, що російська пропаганда дедалі активніше використовує "західних експертів" для виправдання своїх злочинів. Так, скандально відома депутатка Європарламенту Донато не перший рік активно просуває проросійські наративи у західному суспільстві. У Твітері вона розгорнула активну кампанію з дискредитації України, зокрема Президента Володимира Зеленського, та називала брехнею будь-які наведені докази злочинів російської армії. росія також використала Донато для маніпуляцій із доказами злочинів у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-