Пропаганда в рф жонглює версіями про нібито непричетність до масових убивств

Пропаганда в рф жонглює версіями про нібито непричетність до масових убивств

Укрінформ
Російська пропаганда продовжує поширювати неправдиві повідомлення про нібито непричетність російських військових до масових убивств у населених пунктах Київщини, зокрема в Бучі, причому версії міняються.

Про це на брифінгу сказав радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Уже третій день росія використовує різні методи для того, щоб поставити під сумнів правдиву та страшну інформацію про масові вбивства в містах Буча, Ірпінь та інших навколо Києва", - сказав Лещенко.

За його словами, версії у російської пропаганди міняються, ними жонглюють з єдиною метою - поставити під сумнів те, про що повідомляє Україна, міжнародні спостерігачі і журналісти.

У цьому зв'язку Лещенко нагадав, що масові вбивства були виявлені після того, як російська армія вийшла з Бучі: "Це було підтверджено, російський слід, також міжнародною правозахисною організацією Human Rights Watch".

Проте, за його словами, росія продовжує наполягати на своїй непричетності і "випустила цілу зграю спікерів", які намагаються засмітити інформаційний простір.

"Ці всі повідомлення розбиваються об докази, які були пред'явлені виданням The New York Times, яке проаналізувало супутникові знімки з міста Буча, які підтверджують, що тіла, зняті протягом першої-другої декади березня, збігаються з тими тілами, які були зняті на відео після того, як місто залишили російські агресори", - заявив радник глави ОП.

Він уточнив, що супутникові знімки підтверджують: убивства відбулися у той час, коли Буча була зайнята російською армією.

Як повідомлялося раніше, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Читайте також: Франція допоможе розслідувати масові вбивства, скоєні росіянами в Україні

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Видання The New York Times оприлюднило супутникові знімки тіл, знайдених у Бучі після того, як із неї пішли окупанти. Дані космічної зйомки свідчать, що деякі з тіл загиблих лежали на вулиці давно. Зокрема, на знімку від 11 березня видно не менше 11 загиблих на вулиці Яблонській. Їхні тіла в аналогічних місцях пролежали понад три тижні до відступу російських військ.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-