Україна запропонувала Штатам розвивати головну платформу збору доказів злочинів рф

Україна запропонувала Штатам розвивати головну платформу збору доказів злочинів рф

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у режимі онлайн обговорила з послом із особливих доручень Офісу глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак та представниками інших відповідальних підрозділів Державного департаменту США подальшу співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

“Американські партнери активно допомагають нам в документуванні та притягненні до відповідальності за воєнні злочини, скоєні силами РФ в Україні", - зазначила Венедіктова.

Вона подякувала США за допомогу експертів із питань правосуддя.

"Ми вже активно працюємо з фахівцями з міжнародного гуманітарного права та військовими аналітиками, які мають значний досвід із розслідування та переслідування міжнародних злочинів. І з нетерпінням чекаємо на особисту зустріч із цією багатонаціональною командою найближчими днями", - зауважила Генпрокурор.

Посол Ван Шаак своєю чергою пообіцяла розглянути можливості для залучення кращих фахівців із питань сексуального насильства для роботи з українськими прокурорами та слідчими у справах щодо вчинення таких злочинів стосовно українських жінок із боку російських загарбників.

Учасники зустрічі також обговорили необхідність залучення експертів для аналізу відкритих джерел, надання висновків та навчання українських фахівців, які працюють з цими ресурсами інформації про воєнні злочини.

«Ми запропонували спільно розвивати можливості нашої головної державної доказової платформи warcrimes.gov.ua. Наразі на цей хаб свідки, потерпілі та всі небайдужі надіслали понад 6000 матеріалів», - сказала Венедіктова.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Офіс Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-