Венедіктова зустрінеться з командою розслідувачів міжнародних злочинів США

Венедіктова зустрінеться з командою розслідувачів міжнародних злочинів США

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова подякувала Сполученим Штатам Америки за надзвичайну допомогу експертів із питань правосуддя у розслідуванні злочинів росії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Венедіктова написала у Фейсбуці.

За її словами, в Офісі генпрокурора провели "онлайн зустріч із американськими партнерами, які активно допомагають в документуванні та притягненні до відповідальності за воєнні злочини, скоєні силами рф в Україні".

Зокрема, під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю з послом із особливих доручень Офісу глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак, а також із представниками інших відповідальних підрозділів Державного департаменту США.

Венедіктова «подякувала США за надзвичайну допомогу експертів із питань правосуддя».

«Ми вже активно працюємо з фахівцями з міжнародного гуманітарного права та військовими аналітиками, які мають значний досвід із розслідування та переслідування міжнародних злочинів. І з нетерпінням чекаємо на особисту зустріч із цією багатонаціональною командою найближчими днями», - наголосила генпрокурор.

За її словами, Шаак також пообіцяла розглянути можливості для залучення кращих фахівців із питань розслідування сексуального насильства для роботи з українськими прокурорами та слідчими у справах щодо вчинення таких злочинів відносно українських жінок з боку російських військовослужбовців в Україні.

«До того ж ми обговорили потребу залучити експертів для аналізу відкритих джерел, надання висновків та навчання наших фахівців, які працюють з цими доступними і важливими ресурсами інформації про воєнні злочини», - зауважила Венедіктова.

За словами генпрокурора, американським партнерам «запропонували спільно розвивати можливості нашої головної державної доказової платформи warcrimes.gov.ua», на яку свідки, потерпілі та всі небайдужі надіслали вже понад 6000 матеріалів.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Венедіктова заявила в ефірі українських телеканалів, що розслідування воєнних злочинів російської федерації в Україні почали вже сім країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-