Україна не планувала повертати ОРДЛО військовим шляхом - Президент

Україна не планувала повертати ОРДЛО військовим шляхом - Президент

Укрінформ
Україна не планувала повертати військовим шляхом окуповані росією території Донецької та Луганської областей, а оприлюднені міноборони росії «документи» про це є фейком.

Про це повідомив в інтерв'ю російським ЗМІ Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, Зеленського попросили прокоментувати документи, які оприлюднило міноборони росії, датовані 22 січня за підписом ніколая балана, згідно з якими, як заявила російська сторона, Збройні сили України планували попереджувальний удар, планували першими напасти на Донбас.

“Ну, це якийсь фейковий документ. Не було. Звісно, ​​жодних планів не було. Починаючи з 2019 року, знову ж таки, і президентові путіну, і потім усіма цими різними каналами, про які ви сьогодні казали... Я казав, що ми не збираємося військовим шляхом забирати наші території. Я хочу з вами домовитись. Ба більше, я хочу знайти формат, у якому (можна – ред.) пожити якийсь час. Я хотів пожити якийсь час у відносинах між Україною та росією – до цього вторгнення. Я шукав різні варіанти. Повірте мені”, – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії путін оголосив новий етап війни проти України, розпочалося повномасштабне вторгнення.

Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України піднялися на боротьбу проти загарбників та завдають істотних втрат російським силам вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-