На Луганщині відкрили справу проти першого віцеспікера ради федерації рф

На Луганщині відкрили справу проти першого віцеспікера ради федерації рф

Укрінформ
Луганська прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо першого заступника голови ради федерації федеральних зборів рф.

Про це повідомляє у Телеграмі Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 10 березня в тимчасово окупованому селищі Станиця Луганська перший заступник голови ради федерації федеральних зборів рф здійснював інформаційну підтримку дій збройних сил країни-агресора щодо окупації території України.

"Він наголошував на належності Луганської області російській федерації. Також провів зустріч з місцевими мешканцями та акцентував на необхідності підкорення "новій владі" та неможливості повернення селища до складу України", - зазначають в ОГП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як раніше повідомлялося, у захопленій ворогом Станиці Луганській незаконні збройні формування "ЛНР" почали примусову паспортизацію мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-