Війна проти України: зберігається ймовірність участі військ білорусі на боці рф

Війна проти України: зберігається ймовірність участі військ білорусі на боці рф

Укрінформ
Нині зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил білорусі у військовій операції проти України на боці російських загарбників на Волинському напрямку.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

«Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил республіки білорусь у військовій операції проти України на боці окупантів на Волинському напрямку. Ворогом проводиться повітряна розвідка військових та цивільних об’єктів на території України», - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, на Поліському напрямку противник визначеним складом сил утримує позиції в районі населених пунктів Поліське, Іванків, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Ірпінь, Синяк, Казаровичі та Сухолуччя. Наразі активних наступальних дій не проводить. Ворог здійснює спроби налагодити систему матеріально-технічного забезпечення та відновлює бойову техніку. На території білорусі в районі н.п. Кулічиха, за 17 км від державного кордону України, загарбники розгорнули базу ремонту та відновлення військової техніки.

На Сіверському напрямку противник силами окремих підрозділів зі складу Центрального воєнного округу утримує позиції поблизу населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій не веде, основні зусилля зосередив на вдосконаленні системи логістичного забезпечення угруповання.

На всіх напрямках наступу противник активно прикривається цивільною інфраструктурою та мирним населенням, додали у Генштабі.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-