Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Китай продовжує дотримуватись своєї подвійної позиції

Китай продовжує дотримуватись своєї подвійної позиції

Укрінформ
Хто працює з Китаєм, китайськими медіа, або дає коментарі західним медіа про позицію Китаю
Наразі склалась така ситуація що російська війна стала можливою в т.ч. через позицію Китаю, який з одного боку риторичяно висловлював підтримку суверенітету України, а з іншого - чітко підтримував "раціональні безпекові" занепокоєння Росії. Таким чином Китай дотримувався подвійної позиції, і Росія сприйняла це як мовчазну згоду до своїх військових дій проти України.
Наразі, Китай продовжує дотримуватись своєї подвійної позиції, але усі чітко розуміють, що він підтримує Росію (як мінімум дипломатично, економічно та інформаційно). І це призводить до значної шкоди іміджу Китаю, якої він хоче уникнути.
Багато країн асоціюють Росію з Китаєм, Китаю це дуже не подобається і МИ ЦЕ МОЖЕМО ВИКОРИСТАТИ ЩОБ ЗМІНИТИ КИТАЙСЬКУ ПОЗИЦІЮ.
Тому, якщо ви даєте коментарі китайським медіа, пбо західним медіа про Китай, потрібно доводити такі пункти:
1. Позиція Китаю сприймається як абсолютно проросійська, і вона спростовує усі заяви Китаю про підтримку міжнародного права. Китай демонструє, що він підтримує вбивство українських людей і бомбардування українських міст. Таким чином, слова Китаю про підтримку міжнародного права сприймаються як пуста риторика, а китайська концепція спільної спільної долі – як фейк.
2. Внаслідок цього позиція та імідж Китаю у світі будуть значно підірвані. Після закінчення війни буде докорінно переглянута стратегія відносин України з Китаєм, який незважаючи на можливості, не підтримав Україну у важкі часи. Не буде "поясу і шляху"через Україну, не буде китайських проектів в Україні, Китай буде сприйматися як посібник окупантів.
3. В ЄС позиції Китаю будуть також підірвані. Це заважатиме співпраці Китаю з ЄС на довгі роки.
4. Тому, якщо Китай хоче покращити свій імідж, та забезпечити економічнгі відносини з ЄС, повноцінно співпрацювати з міжнародним співтовариством, йому слід негайно заявити про те що він закликає Росію припинити агрессію проти України, припинити геноцид українців, бомбардування міст. Китай має чітко сказати що дії путіна є міжнародним злочином, і ввести власні санкції проти Росії. Хуавей має припинити постачати звязок в Росії, Китай має припинити купувати енергопродукти в Росії тощо.
Разом до перемоги!
Юрій Пойта
* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-