Частину білоруських підрозділів привели у бойову готовність - Генштаб ЗСУ

Частину білоруських підрозділів привели у бойову готовність - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
На території Білорусі триває накопичення російської авіаційної техніки та спецпризначенців, водночас білоруське командування привело частину своїх підрозділів у бойову готовність.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 18:00, оприлюдненій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Російська Федерація продовжує накопичення авіаційної техніки та активізацію спецпризначенців на території Республіки Білорусь. На аеродромі "Мачулищі" зосереджено понад 50 літаків, 10 вертольотів та 2 літаки Ан-124. З аеродромів "Барановичі" та "Мачулищі" постійно злітають транспортні літаки в напрямку України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що білоруське командування привело у бойову готовність частину своїх підрозділів.

У Генштабі заявили, що в Україні російські окупанти використовують заборонені міжнародним гуманітарним правом методи ведення бойових дій: захоплюють об’єкти соціальної інфраструктури, перевдягаються у форму українських військових, поліцейських та рятувальників. Диверсійні групи спецпризначенців використовують карети "швидкої" та поліцейські машини, викрадені з лікарень та станцій швидкої допомоги; займають приміщення дитячих таборів і шкіл, артилерія та РСЗО противника розгортаються на спортивних майданчиках.

“У Києві нещодавно були помічені три машини швидкої допомоги з умовним маркуванням загарбників. В Генічеському районі на Херсонщині російські окупанти розгорнули підрозділи артилерії МСТА-С у житловій забудові. У напрямку Макарів - Київ рухається колона, для прикриття на бронетехніці ворог розмістив дітей та жінок”, - зазначили у Генштабі.

Зазначається, що морально-психологічний стан окупаційних військ низький. Зокрема, біля Корюківки на Чернігівщині строковики ЗС РФ готові скласти зброю і здатися в полон.

Тим часом по всій території України вздовж доріг покинуті сотні виведених з ладу броньованих машин і танків військ РФ.

Станом на 18:00 втрати противника в особовому складі становили близько 4500 осіб. Знищено та пошкоджено: літаків – 27 од. (цифра уточнюється), гелікоптерів – 26 од., танків - близько 150-ти, ББМ - понад 700 од., гармат – близько 50-ти, один ЗРК "Бук", 4 РСЗВ БМ-21 "Град", 60 цистерн, 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, кораблі, катери – 2 одиниці.

Водночас наголошується, що підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій, тому цифра, ймовірно, більша.

Як повідомляв Укрінформ, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що Росія обстрілює гуманітарні коридори з евакуйованими жінками та дітьми, є поранені.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-