Канада допоможе Україні протистояти російській агресії - Трюдо

Канада допоможе Україні протистояти російській агресії - Трюдо

Укрінформ
Канада зробить усе можливе для припинення російської збройної агресії проти України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це ідеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з приводу російського вторгнення в Україну.

“На тлі нападу на Україну Канада здійснить додаткові кроки для зупинки невиправданої російської агресії. Ми продовжуємо підтримувати Україну, її народ та українську громаду тут, в Канаді. Російські нахабні дії не залишаться безкарними”, - сказав Трюдо.

Він наголосив, що російське вторгнення в Україну “матиме суворі наслідки”.

“Зранку зустрінуся із партнерами по G7 і ми продовжимо тісно та швидко співпрацювати із НАТО та союзниками, аби колективно відреагувати на ці бездумні та небезпечні дії, у тому числі наклавши суттєві санкції на додачу до вже оголошених”, - заявив Прем'єр-міністр.

Трюдо закликав Росію “негайно припинити усі бойові дії та провокації проти України та вивести усі військові сили з країни”.

“Суверенітет і територіальна цілісність України мусять поважатися, а українці мають бути вільними у виборі власного майбутнього”, - зазначив глава канадського уряду.

Читайте також: Росія розпочала війну проти України

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого вранці глава країни-агресора Ромії Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Путін розпочав повномасштабну війну проти України.

Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що Росія здійснила ракетні удари по центрах військового управління, аеродромах, військових складах у Києві, Харкові, Дніпрі, ідуть артилерійські обстріли кордону.

Фото: CTV News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-