Сотні біженців із «ДНР» усю ніч провели в холодних автобусах

Сотні біженців із «ДНР» усю ніч провели в холодних автобусах

Відео
Укрінформ
Сотні людей із «ДНР», яких вивезли під приводом евакуації, провели ніч у холодних автобусах навіть без харчування.

 Про це пише російська Новая газета.

Понад три десятки автобусів з жінками, літніми людьми та дітьми всю ніч простояли у селищі Червоний Десант Неклинівського району Ростовської області після оголошення евакуації.

«Однак станом на 10 годину ранку 19 лютого, сотні людей, включаючи немовлят, продовжують залишатися в автобусах. Їм не надали гарячого харчування, санаторії, де імовірно планувалося розміщення, закриті, вхід охороняють співробітники поліції та МНС», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Передусім звільнення житла»: представник омбудсмена пояснив, навіщо ОРДЛО евакуація

Видання зазначає, що перші автобуси з біженцями почали прибувати до Ростовської області ще до півночі. У Неклинівському районі для них мали бути організовані пункти тимчасового розміщення.

Читайте також: У Ростовській області запровадили режим НС через вивезення людей з ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого жителі окупованого Донецька отримали на свої телефони від місцевого оператора мобільного зв'язку «Фенікс» СМС-повідомлення із закликом про екстрену евакуацію.

За їхніми словами, далі надійшло ще одне СМС-повідомлення, в якому було зазначено, що евакуювати населення будуть до Ростовської область Росії.

Місцеві повідомили, що окупаційна влада Донецьку увімкнула «залякувальне завивання гучної сирени цивільної оборони, як раніше перед бомбардуванням у роки Другої Світової війни».

 Водночас, Президент Росії Володимир Путін пообіцяв кожному жителю ОРДЛО по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на евакуацію на територію Ростовської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-