На сході України обстрілами пошкоджені понад 750 навчальних закладів - ЮНІСЕФ

На сході України обстрілами пошкоджені понад 750 навчальних закладів - ЮНІСЕФ

Укрінформ
ЮНІСЕФ наголошує, що освітні заклади мають залишатися безпечним простором для дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

"Атаки на дитячі садки та школи за останні вісім років стали сумною реальністю для дітей на сході України. Понад 750 навчальних закладів було пошкоджено від початку конфлікту, обмежуючи навчання для тисяч дітей з обох боків лінії розмежування", - заявили в ЮНІСЕФ.

Як наголосили автори заяви, "конфлікт має руйнівний вплив на психологічний стан цілого покоління на сході України".

Читайте також: Окупаційні війська Росії провокуюють ЗСУ на вогонь у відповідь – штаб ООС

Більше того, зауважили у фонді, діти на сході України проживають на одній із найбільш забруднених мінами територій у світі. "Щодня вони живуть, граються, ходять до школи на ділянках, засмічених мінами, нерозірваними боєприпасами та іншими смертельними вибухонебезпечними пережитками війни".

Від початку конфлікту ЮНІСЕФ працює на сході України, організовуючи психологічну допомогу та навчання з мінної безпеки для більш ніж 180 тисяч дітей, молодих людей та їхніх батьків. ЮНІСЕФ також ремонтує школи та дитсадки. доставляє освітні матеріали, такі як навчальні набори, меблі та спортивне обладнання.

ЮНІСЕФ закликає "усі сторони дотримуватися Декларації про безпеку шкіл та захищати дітей та їхніх опікунів від атак, незалежно від обставин, в яких вони перебувають".

Освітні заклади повинні залишатися "безпечним простором, де діти мають бути захищеним від загроз та криз, та надійним сховищем, де вони можуть вчитися, гратися та рости на повну", - заявили в і додали, що право дітей на освіту неможливо убезпечити в умовах конфлікту, якщо без захисту перебуває сама освіта.

Читайте також: Жінка, поранена під час обстрілів окупантів, проведе в лікарні три тижні – правозахисник

В ЮНІСЕФ запевнили, що продовжить працювати з громадами, які постраждали від конфлікту, надавати життєво необхідну допомогу та забезпечувати нагальні потреби найбільш вразливих дітей та їхніх родин.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня близько 9:00 російські окупанти обстріляли Станицю Луганську. Один зі снарядів влучив у дитсадок, де на той момент були діти.

Того ж дня ворог обстріляв Врубівку Луганської області. Снаряди влучили у ліцей, пошкоджено житлові будинки, перебито газопровід високого тиску. На момент обстрілу в ліцеї перебували 30 учнів та 14 працівників.

Фото: UNICEF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-