Половина українців підтримують вихід з Мінських угод, якщо Росія визнає «Л/ДНР»

Половина українців підтримують вихід з Мінських угод, якщо Росія визнає «Л/ДНР»

Опитування
Укрінформ
Україна має вийти з Мінських угод, якщо президент Російської Федерації Володимир Путін визнає незалежними державами тимчасово окуповані території України (ОРДЛО) — таку ідею підтримали 55% учасників проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» опитування.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на результати дослідження.

“55% опитаних вважають, що Україна повинна вийти з Мінських угод, якщо Росія визнає так звані ДНР і ЛНР незалежними державами. 24% – проти, 21% – не визначилися з цього приводу. За вихід з Мінських угод за згаданих умов виступає відносна більшість населення, незалежно від регіону проживання та віку”, - зазначили організатори опитування.

За їхніми даними, лише в електоральному розрізі помітна різниця в оцінці такого розвитку подій: відносна більшість опитаних виборців партій «Опозиційна платформа – За життя» та «Наші» або проти виходу з Мінських домовленостей, або ж вагаються з відповіддю.

Опитування проводилося 16-17 лютого 2022 року серед громадян віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та частини Донецької та Луганської областей. Вибіркова сукупність: 1722 респонденти. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%.

Читайте також: Вступ України до НАТО підтримують 62% українців — опитування

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення російському лідеру Володимиру Путіну з проханням визнати так звані Л/ДНР.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-