Україна закликала ОБСЄ відреагувати на обстріл дитсадка у Станиці Луганській

Україна закликала ОБСЄ відреагувати на обстріл дитсадка у Станиці Луганській

Укрінформ
Міжнародна спільнота має зробити належну оцінку та вжити санкції проти Росії, щоб примусити її припинити чинити звірства на сході України, як це було під час ранкового обстрілу дитсадка у Станиці Луганській.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 17 лютого.

"Коли російська делегація знову почне звинувачувати Україну у підготовці (до наступу в ОРДЛО – ред.), то важливо запитати росіян про активізацію обстрілів сьогодні ранці по всій лінії зіткнення, зокрема про обстріл Станиці Луганської, буквально за годину до початку нашої зустрічі у Відні. Обстріляно було дитячий садок. Прямим артилерійським вогнем", - заявив Цимбалюк.

Український посол звернув увагу на те, що з метою приховування цього злочину російська сторона почала звинувачувати Україну в обстрілі дитсадка.

"Що роблять російські незаконні збройні формування, щоб приховати свій злочин? Так, вони починають звинувачувати Україну. Ми неодноразово спостерігали за такою тактикою та за таким сценарієм. Ми вважаємо, що настав час покласти край цим звірствам, настав час відповідно оцінити та вжити обмежувальні заходи, щоб змусити Росію припинити ці обстріли", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Евакуація дітей на місці обстрілу в Станиці

За словами очільника української місії в ОБСЄ, "щоб зрозуміти, звідки випливає реальна загроза для Донбасу, достатньо порівняти життя в Слов’янську, який пережив три місяці окупації, з умовами проживання в окупованому Антрациті"."Їх реалії абсолютно різні", - сказав Цимбалюк.

На переконання посла, очевидним є також те, що "Москва створює фальшивий політичний контекст, у тому числі з паспортизацією, для майбутніх нових інтервенцій Росії".

"Але замість того, щоб шантажувати Україну, ми закликаємо російську сторону зосередитися на виконанні всіх домовленостей, досягнутих лідерами України, Німеччини, Франції та Росії, в тому числі на саміті в Парижі 2019 року. Рішення, які давно назріли з російської сторони, включають постійне припинення вогню, відведення сил і техніки, відкриття пунктів пропуску через лінію зіткнення та взаємне звільнення утримуваних осіб", - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська, станом на 17.00 17 лютого, 39 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-