Вздовж кордонів України нічого неочікуваного не відбувається - Резніков

Вздовж кордонів України нічого неочікуваного не відбувається - Резніков

Укрінформ
Станом на ранок 16 лютого ситуація на кордонах України залишається стабільною, нічого неочікуваного не відбувається.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша розвідка усе бачить, ми на постійному зв’язку з партнерами, наші дані співпадають і наша країна готова до будь-яких сценаріїв. Сьогодні зранку, як і кожного дня, я отримав чергове зведення з цифрами і фактами, і вони повністю відповідають нашим прогнозам, і не містять нічого неочікуваного», - повідомив Резніков.

Він нагадав, що основа оборони країни - це Збройні сили України. Минулого року їхня чисельність складала 250 тисяч осіб, а з 1 січня ц.р. ця кількість зросла ще на 11 тисяч осіб.

Читайте також: Столтенберг – про війська РФ біля України: Поки ми не бачимо жодних ознак деескалації

Міністр також наголосив, що вище військове керівництво ЗСУ не лише досвідчені військові, а й герої, які на практиці знають, що таке війна.

«Хочу, щоб усі розуміли: командування нашої армії складають бойові генерали, які засвоювали військову науку не тільки за книжками, а безпосередньо на фронті, які чудово знають, хто наш ворог і як його зупинити. Кожен з них дивився в очі смерті, втрачав бойових побратимів. Тому це не тільки кваліфіковані, а й дуже відповідальні командири», - зазначив Резніков, додавши, що командири користуються великою довірою серед хлопців і дівчат, які тримають фронт на Сході.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 лютого підписав указ №53/2022 по відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання. Серед іншого в указі передбачається забезпечити з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-