Прем’єри України та Литви відвідали пункт пропуску у Станиці

Прем’єри України та Литви відвідали пункт пропуску у Станиці

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки в Луганську область 11 лютого Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль спільно з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Інгрідою Шимоніте ознайомилися з роботою КПВВ “Станиця Луганська” та оглянули сервісну зону КПВВ “Щастя”.

Зокрема Шмигаль підкреслив, що спільний візит на контактну лінію з керівником литовського уряду вкотре показує скоординованість та єдність наших партнерів перед нинішніми загрозами, інформує Урядовий портал, передає Укрінформ.

"Україна має потужну підтримку від Литви та від пані Прем’єр-міністра. Литва передає нам як зброю оборонного призначення, так і вакцини, якими будуть щепитися люди, зокрема, з тимчасово окупованих територій. Це велика кількість вакцин Johnson&Johnson — достатня для того, щоб ми могли надати відповідні сервіси й послуги українцям на цих пунктах пропуску”, — зазначив Прем’єр-міністр України.

Прем’єр-міністри України й Литви відвідали контактну лінію в Луганській області/ Фото пресслужби Кабміну

Шмигаль також подякував Литві за надання гуманітарної допомоги, зокрема - для розбудови соціальної інфраструктури на постраждалих українських територіях.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Литви запевнила, що друзі та партнери України намагаються зробити все для того, щоб забезпечити деескалацію конфлікту й підтримати нашу державу.

Читайте також: Делегація Норвезької ради у справах біженців відвідала КПВВ «Станиця Луганська»

Під час ознайомлення з роботою контрольних пунктів очільників урядів України й Литви поінформували, що КПВВ “Станиця Луганська” наразі складається з режимної та сервісної зони.

“Наразі повністю завершено роботи з модернізації режимної зони. Триває модернізація сервісної зони, де планується розміщення відділення банку, співробітників пенсійного фонду, органів соцзахисту. Всі ремонтні роботи планується завершити протягом ІІ кварталу 2022 року”, - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що у модульному сервісному центрі на КПВВ “Щастя” розташований Центр надання адміністративних послуг, обладнаний за сучасними вимогами.

Читайте також: Глави МЗС Австрії, Словаччини та Чехії відвідали пункт пропуску у Станиці

“У ЦНАПі створено комфортні умови для персоналу та споживачів послуг. Як повідомили прем’єр-міністрам України й Литви, загалом ЦНАП надає 222 послуги. Найпопулярнішими на сьогодні є видача паспорта громадянина України й закордонного паспорта”, - йдеться у повідомленні.

Також на території обох КПВВ працюють пункти безкоштовної вакцинації проти COVID-19, де щеплять на вибір схваленими ВООЗ вакцинами.

Як повідомлялося, Шмигаль заявив, що підтвердження необхідності виконання Мінських угод усіма сторонами під час зустрічі політичних радників лідерів країн Нормандського формату є добрим досягненням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-