Окупанти намагалися збити дрон ОБСЄ біля окупованого Леб’яжого

Окупанти намагалися збити дрон ОБСЄ біля окупованого Леб’яжого

Укрінформ
Бойовики російських збройних формувань двічі обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ під час двох окремих польотів 31 липня неподалік окупованого Леб’яжого Донецької області.

Як повідомляв Укрінформ, про це йдеться у щоденному звіті № 178/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 2 серпня 2021 року.

"31 липня, перебуваючи орієнтовно за 3 км на північний захід від Леб’яжого та керуючи безпілотним літальним апаратом (БПЛА) СММ малого радіуса дії, про політ якого повідомлялося заздалегідь, спостерігачі чули 10 черг і пострілів зі стрілецької зброї приблизно за 1–1,5 км на північ. За оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 1 км на північний захід від місцеположення патруля Місії", - йдеться у звіті.

Читайте також: Окупанти стріляли з мінометів та СПГ - три порушення «тиші» за день

З огляду на це команда СММ була змушена приземлити БПЛА. Пізніше патруль ОБСЄ спробував запустити безпілотник ще раз, однак його знову було обстріляно.

"Під час здійснення другого польоту БПЛА малого радіуса дії з тієї ж ділянки спостерігачі чули 8 черг і пострілів зі стрілецької зброї приблизно за 0,5–1,5 км на північний захід. За оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 1 км на північний захід від місцеположення патруля Місії (те саме місце)", - зазначається у звіті.

У результаті команда СММ приземлила БПЛА та залишила цей район.

Читайте також: Небойові втрати окупантів на Сході в липні склали майже 70 осіб - розвідка

Крім того, 31 липня один з бойовиків збройних формувань РФ не дозволив патрулю Місії здійснити політ БПЛА СММ малого радіуса дії поблизу Старомихайлівки та "погрожував збити апарат, якщо спостерігачі спробують його запустити".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-