Окупанти знову перешкоджали пересуванню місії ОБСЄ на сході України

Окупанти знову перешкоджали пересуванню місії ОБСЄ на сході України

Укрінформ
Бойовики російських збройних формувань минулої доби продовжували перешкоджати свободі пересування СММ ОБСЄ, обмеживши рух патрулів на чотирьох своїх блокпостах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №173/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 27 липня 2021 року.

"На блокпості збройних формувань у н.п. Козацьке (непідконтрольний урядові, 86 км на південь від Донецька) два члени збройних формувань (один із них був вочевидь озброєним) відмовили патрулю Місії у проїзді асфальтованою дорогою на північний схід у напрямку н.п. Порохня (непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька), скерувавши спостерігачів на інший маршрут, який не мав твердого покриття", - йдеться у звіті.

Читайте також: ОРДЛО блокує рух у більшості гуманітарних коридорів

Також на блокпості збройних формувань РФ біля н.п. Заїченко (непідконтрольний урядові, 93 км на південь від Донецька) один з озброєних бойовиків відмовив патрулю СММ у проїзді на захід до н.п. Пікузи (кол. Комінтернове; непідконтрольний урядові, 92 км на південь від Донецька) і на південь до н.п. Саханка (непідконтрольний урядові, 97 км на південь від Донецька), пославшись на "проведення інженерних робіт у цьому районі".

Читайте також: Україна прагне припинити обстріли на сході, але не бачить цього бажання в Росії – речник Зеленського

При цьому, під час перебування на блокпості спостерігачі бачили, що його перетинали цивільні особи та транспортні засоби.

"На блокпості збройних формувань поблизу н.п. Хрещатицьке (кол. Красноармійське; непідконтрольний урядові, 86 км на південь від Донецька) два озброєні члени збройних формувань відмовили патрулю Місії у проїзді на захід у напрямку н.п. Верхньошироківське (кол. Октябр; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька) з "міркувань безпеки СММ", - зазначається у звіті.

Під час перебування на блокпості спостерігачі також бачили, що його перетинали цивільні особи та транспортні засоби.

Читайте також: Окупанти обстріляли українські позиції в поблизу Золотого-4 та Водяного

Поруч з цим, на блокпості російських збройних формувань біля н.п. Оленівка (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька) озброєний бойовик дозволив патрулю Місії проїхати на південь у напрямку підконтрольних урядові районів лише після 45 хвилин очікування, пославшись на "технічні проблеми з базою даних".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-