Морські авіатори тренувалися скидати бомби на кораблі противника

Морські авіатори тренувалися скидати бомби на кораблі противника

Фото
Укрінформ
Особовий склад підрозділу морської авіації ВМС Збройних сил України 23 квітня провів тактико-спеціальну підготовку з ураження водних цілей авіаційними бомбами.

Про це повідомляє пресслужба ВМС, передає Укрінформ.

«Особовий склад підрозділу морської авіації ВМС ЗС України відпрацював тактико-спеціальне заняття з розгортанням оперативного майданчика і практичним відпрацюванням бомбометання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою заходу було набуття практичних навичок екіпажів та розрахунків щодо переміщення у визначений район, розміщення в польових умовах, розгортання засобів аеродромно-технічного забезпечення польотів та відпрацювання заходів з ураження водних цілей авіаційними бомбами.

Морські авіатори провели тактико-спеціальну підготовку із ураження водних цілей авіаційними бомбами / Фото: ВМС ЗС України

Військові здійснили марш у визначений район Півдня України, де розгорнули силами батальйонів аеродромно-технічного забезпечення, зв’язку і радіотехнічного забезпечення оперативний майданчик з відпрацювання заходів маскування, оборони і охорони польових об'єктів.

Після отримання вказівок морські авіатори відпрацювали маневр з подолання ППО умовного противника, вихід на бойовий шлях, пошук і знищення надводних цілей методом практичного бомбометання.

Читайте також: На адмінмежі з Кримом тривають навчання, максимально наближені до бойових

У ВМС уточнили, що зазначені заходи відпрацьовувались за умови зменшення часу перебування на бойовому шляху, використовуючи такі вправи, як бомбометання з пікіруванням, кабріруванням, виконанням бомбометання з різних напрямків, висот і швидкостей, в умовах застосування противником радіоелектронних перешкод.

За підсумками навчання, військові успішно впорались із поставленими завданнями та отримали позитивну оцінку рівня тактико-спеціальної підготовки тактичної групи авіаційного підрозділу ВМС ЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-