Перекидання військових РФ до кордонів України триватиме до кінця квітня – розвідка

Перекидання військових РФ до кордонів України триватиме до кінця квітня – розвідка

Укрінформ
Росія вже перекинула до кордонів України та в окупований Крим 16 батальйонно-тактичних груп з мотострілецьких, танкових та повітряно-десантних підрозділів.

Перекидання та накопичення російських військових біля кордонів триватиме до кінця квітня, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони у відповідь на запит BBC News Україна, передає Укрінформ.

"Починаючи з 18 березня цього року силами та засобами української розвідки відмічаються масштабні заходи з переміщення російських військ з віддалених регіонів до суміжних з Україною районів. За наявною інформацією, перекидання визначених підрозділів має бути завершене до кінця квітня", - йдеться у відповіді ГУР МОУ.

Там вказують, що до кордонів України та у тимчасово окупований Крим вже перекинули 16 батальйонно-тактичних груп мотострілків, танкістів та десантників з Південного, Західного та Центрального військових округів Росії та "ВДВ РФ".

Читайте також: Україна готова до російського вторгнення - Зеленський

"Основними місцями збору обрали військові полігони "Погоново" (Воронезька область), "Клинці" (Брянська область), "Опук" та "Ангарський" (обидва - тимчасово окупована АР Крим)", - повідомили у розвідці.

У ГУР МОУ також відзначають, що перекидання військ відбувається залізницею, при цьому росіяни намагаються приховати, які саме підрозділи вони переміщують.

Через це рух військ відбувається вночі, а тактичні знаки і номери на бронетехніці зафарбовують.

Читайте також: Україна ініціювала нове засідання в ОБСЄ через російські війська біля кордону

У розвідці також зазначили, що попри це, встановили всі російські частини і підрозділи, які вже прибули до кордонів України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Читайте також: На запит Києва відбудеться позачергове засідання Комісії Україна-НАТО

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої в 2014 році брали участь у бойових діях на сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Крім того, офіційний представник Міноборони України Марія Сальник з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.

8 квітня пресслужбу Південного військового округу. ЗС РФ повідомила, що десантні та артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід в Чорне море в рамках так званих навчань.

Читайте також: У ЗСУ є ресурс для стримування вторгнення з окупованого Криму — генерал-лейтенант Романенко

12 квітня представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький повідомив, що протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно підвищується. Це пов’язане з суттєвим нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке востаннє спостерігалось сім років тому, коли почалася безпосередня агресія РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-