Арестович прогнозує загострення ситуації на фронті

Арестович прогнозує загострення ситуації на фронті

Відео
Укрінформ
З огляду на новий виток російської агресії проти України загострення на фронті неминуче.

Про це сказав в програмі Радіо Свобода «Суботнє інтрев’ю» спікер Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, радник з інформаційної політики голови української делегації у ТКГ Олексій Арестович, передає Укрінформ.

«Моя оцінка особиста, як людини, яка цікавиться військовими питаннями (я зараз не як радник кажу, а як військовий, наприклад), співпадає з оцінкою нашого ГУР, яке оприлюднило наступне, Головного управління розвідки Міноборони, в якому я, до речі, служив. Прогноз полягає в чому? Що буде загострення на фронті. Воно фактичне неминуче. І можуть бути спроби просунутися далі вглиб території України на фронті. Регіональної війни або нападу з півночі, з півдня і з кримського напрямку не передбачається», – сказав Арестович.

Читайте також: Війська біля кордону: Німеччина та Франція виступили із заявою після відмови Росії від пояснень

На його думку, загострення на «кримському напрямку» малоймовірне, «зокрема через те, що Захід однозначно дав зрозуміти, що Україна не залишиться сама, без військової допомоги і розмір цієї допомоги може не обрадувати кремлівський режим».

Нагадаємо: останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Арестович сказав, скільки заручників утримують на окупованому сході України

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-