Арестович сказав, скільки заручників утримують на окупованому сході України

Арестович сказав, скільки заручників утримують на окупованому сході України

Відео
Укрінформ
На окупованій частині сходу України бойовики зараз утримують до 300 осіб.

Про це заявив спікер Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, радник з інформаційної політики голови української делегації у ТКГ Олексій Арестович в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За словами Арестовича, гуманітарна підгрупа в ТКГ обговорює тему звільнення полонених, але наразі про новий обмін не йдеться.

«Гуманітарна група постійно розмовляє на цю тему. Поки перспективи марні. Тому що також прив’язується до політичних питань. Поки нікого не можемо... Ми постійно пропонуємо, надаємо щомісяця наші списки», – сказав він.

Читайте також: Це питання тижня: Арестович — про переговори лідерів України, Німеччини й Франції

Спікер уточнив, що йдеться про близько 300 людей, утримуваних у різних локаціях.

«Є частина людей, які утримуються в їх (незаконних збройних угруповань – ред.) там «пенітенціарній системі», є такі, які утримуються в таких тюрмах, як «Ізоляція». Тобто фактично в нелегальній тюрмі. Ті хоч якусь подобу мають. Вони також нелегітимні, нелегальні, але мають подобу сталого виправного закладу. А це ж просто катівня – «Ізоляція», – розповів він.

Читайте також: Арестович: Позиція України - утримати ситуацію на Сході в політико-дипломатичному руслі

При цьому точна цифра утримуваних бойовиками людей, за словами представника ТКГ, невідома.

«Там треба все уточнювати. 260-240 осіб, як кажуть, за різними даними, як рахувати. Є і інші цифри. Тобто це ще те, як їх встановлювати. Є частина осіб і дуже велика, яка була захоплена на Донбасі, а зараз ми підозрюємо, що вони знаходяться в Російській Федерації. Тобто це складна ситуація», – пояснив він.

Читайте також: Дитина на Донеччині загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі - Арестович

Нагадаємо: приміщення колишнього заводу «Ізоляція» захопили контрольовані Росією угруповання у 2014 році. Пізніше зі слів полонених і заручників, котрі поверталися за обмінами, стало відомо, що в «Ізоляції» діє в’язниця. Існують десятки свідчень про катування там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-