Імена загиблих добровольців можуть з’явитись у «Залі пам'яті»

Імена загиблих добровольців можуть з’явитись у «Залі пам'яті»

Укрінформ
Міністерство оборони України підтримує ініціативу, щоб в Меморіальному комплексі «Зала пам'яті», яка розташована на території МОУ, поруч з іменами загиблих в боях за Україну героїв регулярних військ і силових структур були також викарбувані імена добровольців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Міноборони, у зверненні з нагоди Дня українського добровольця міністра оборони Андрія Тарана.

"Ми підтримуємо ініціативу, щоб Зала Пам’яті на території Міністерства оборони стала храмом збереження пам’яті не тільки про загиблих героїв регулярних військ і силових структур, а й добровольців. Кожен, хто зі зброєю в руках боронив Україну від агресії Російської Федерації, заслуговує на гідну шану та визнання. Імена усіх синів і дочок України, які загинули відстоюючи суверенітет Батьківщини, мусять бути викарбувані в граніті для майбутніх поколінь", - наголосив він.

Читайте також: У Херсоні до Дня добровольця представили збірку віршів та пісень Гліба Бабіча

Міністр також висловив слова подяки тим добровольцям, які увійшли до складу підрозділів Збройних Сил України та продовжують професійно виконувати бойові завдання із захисту Батьківщини у складі різних підрозділів української армії.

"Держава віддає належне вашим заслугам і знає про вашу постійну готовність стати на захист України. Від щирого серця дякую за сумлінну службу, бажаю миру, здоров’я вам та вашим родинам", - зазначив він.

Таран підкреслив, що держава має і надалі підтримувати рішучість добровольців захищати Україну.

Читайте також: Права захисників України: Президент утворив консультативну раду

"Виклики, які зараз постають перед нами, вимагають швидко модернізувати не лише нашу зброю і техніку, але і самі основи захисту Держави. І ми докладаємо усіх зусиль, аби і надалі використовувати унікальний для України добровольчий феномен як додатковий військовий потенціал та нову спроможність посилити нашу обороноздатність, стримати агресора від його підступних планів і дати йому відсіч. Ми знаємо, що у обороні наших рубежів ми завжди можемо заручитися вашою підтримкою", - наголосив міністр.

День Українського добровольця, який відзначається 14 березня, установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-