Українські екіпажі Island завершили навчання у США

Українські екіпажі Island завершили навчання у США

Фото
Укрінформ
На базі берегової охорони США у Балтиморі відбулася церемонія випуску українських моряків, які протягом літа проходили навчання та підготовку з управління двома катерами типу Island "Слов’янськ" та "Старобільськ".

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці посольства України у США у Facebook.

"Посол України в США Валерій Чалий (Valeriy Chaly) разом з дипломатами Посольства взяв участь у церемонії випуску українських моряків, які пройшли навчання та підготовку у США для служби на катерах класу Island – Слов’янськ та Старобільськ", - йдеться у повідомленні.

Українські дипломати додали, що тепер кораблі разом з підготовленими екіпажами готові посилити спроможності ВМС України.

"Посол України в США Валерій Чалий разом з Командувачем Військово-морських сил України Ігорем Воронченком виступили на церемонії, яка проходила на Базі берегової охорони "Балтимор", подякувавши керівництву берегової охорони та всім, хто брав участь у проєкті, за підготовку та цінний досвід, який вони передали українським морякам для покращення військово-морських спроможностей ЗСУ", - зауважили дипломати.

У посольстві поінформували, що з американської сторони випускників привітав контр-адмірал Джозеф Войводіч.

Чалий також вручив почесні подарунки працівникам та службовцям берегової охорони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-