Окупанти від початку доби вже дев'ять разів порушили

Окупанти від початку доби вже дев'ять разів порушили "тишу"

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська на Донбасі станом на 12.00 дев'ять разів порушили режим "тиші".

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє прес-служба МОУ.

"Станом на 12.00 сьогодні зафіксовано загалом дев’ять порушень режиму перемир’я з боку противника. Практично на кожен обстріл, коли це було можливо, наші захисники давали противнику гідну відсіч та вели вогонь у відповідь", - зазначив речник.

За його словами, станом на зараз ситуація частково стабілізувалася, українські захисники надійно контролюють противника по всій лінії зіткнення.

Водночас Мотузяник нагадав, що минулої доби у штабі операції Об’єднаних сил загалом нарахували шістнадцять ворожих збройних провокацій, більшість з яких, а саме одинадцять, сталася на Донецькому напрямку.

"Гарячі точки там залишалися незмінними — це Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Чермалик та Опитне", - повідомив речник, додавши, що противник переважно застосовував ручні та протитанкові гранатомети, озброєння бойових машин піхоти та стрілецьку зброю, включно зі снайперською, окрім с. Опитне, де ворог відкрив вогонь з мінометів 120 калібру.

Читайте також: На Донбасі загострення: загинули двоє бійців, восьмеро - поранені

Зазначається, що на Луганському напрямку неспокійно було лише поблизу Майорська. Там за добу обліковано два ворожі обстріли із застосуванням кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

Унаслідок вчорашніх обстрілів з боку противника двоє військовослужбовців Збройних Сил України дістали поранення та наразі лікуються у військових госпіталях, додав речник.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-