Гендиректор Укроборонпрому: Гладковський не мав повноважень, аби впливати на закупівлі

Гендиректор Укроборонпрому: Гладковський не мав повноважень, аби впливати на закупівлі

Укрінформ
Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Павло Букін мав виключно робочі стосунки з колишнім першим заступником секретаря РНБО Олегом Гладковським, і останній не мав повноважень, аби впливати на закупівлі в “Укроборонпромі”

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив генеральний директор концерну Павло Букін, коментуючи журналістське розслідування програми “Наші гроші”.

З Олегом Володимировичем у мене були виключно робочі стосунки. Коли мене сюди призначали, я мав з ним співбесіду, як і з прем’єр-міністром та президентом. До цього я працював з ним як з головою Комісії з військово-технічного співробітництва. Жодних питань неслужбового характеру з ним не було”, - наголосив Букін.

Відповідаючи на питання, чи були у Гладковського повноваження, аби впливати на закупівлі, Букін зазначив: “Не було. Щоб уникнути таких звинувачень він ще рік чи два тому звільнився з Міжвідомчої комісії з оборонно-промислового комплексу. Якщо б до мене були якісь такі запити, на них була б негативна відповідь”.

Востаннє Букін бачився з Гладковським 4 березня після виходу програми “Наші гроші”. З Ігорем Гладковським (син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського — ред.), який фігурує в матеріалах журналістського розслідування, керівник концерну знайомий, але запевняє, що не мав службових відносин. “З Ігорем я знайомий. Познайомив мене Олег Володимирович. Службових відносин з ним не було”, - розповів Букін.

Коментувати рішення Президента Порошенка щодо звільнення Гладковського Павло Букін відмовився.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Читайте також: До наглядової ради Укроборонпрому слід ввести фахівців з країн НАТО - Порошенко

Генеральний директор "Укроборонпрому" Павло Букін є одним із фігурантів журналістського розслідування. Як зазначалось в програмі “Наші гроші”, у 2016 році перебуваючи на чолі державної оборонної компанії "Укрспецекспорт" Букін нібито свідомо у сім разів переплатив за імпорт висотомірів й отримав за це $10 тис. "відкату". Букін звинувачення відкинув.

На 6 березня 2019 р. призначено засідання РНБО щодо реформування ДК “Укроборонпром”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-