Окупанти досі блокують відкриття пункту пропуску

Окупанти досі блокують відкриття пункту пропуску "Золоте" - Оліфер

Укрінформ
Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі висловила обурення тим, що Росія та підконтрольні їй бойовики Луганщини цинічно зривають відкриття КПВВ "Золоте".

Про це повідомила у Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми за підсумками засідання ТКГ у Мінську 29 листопада.

"Ми обурені цинізмом, з яким РФ та ОРЛО продовжують зривати відкриття КПВВ "Золоте". Цей пункт пропуску давно повинен запрацювати без жодних додаткових умов, тому закликаємо російську сторону невідкладно виконати зобов'язання, які взяв на себе президент РФ у присутності колег по Нормандському формату ще у жовтні 2016 року", - написала Оліфер.

Вона поінформувала, що українська сторона також висловила обурення тим, що внутрішньополітичні чвари в РФ продовжують відбиватися на подіях в Україні. "Зокрема, йдеться про події в ОРЛО, де нещодавно за безпосередньої участі РФ відбулася зміна ватажків збройних формувань", - уточнила Оліфер. 

Читайте також: Україна у Мінську вимагала створити підгрупу щодо кордону

Вона повідомила, що українська делегація в рамках політичної підгрупи закликала до скасування указу президента РФ про визнання документів, зроблених нелегітимною владою ОРДЛО.

"Також ми наполягаємо на відмові від експропріації української державної та приватної власності на території ОРДЛО та від встановлення так званого «кордону» в ОРДО", - поінформувала Оліфер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-