Турчинов прокоментував появу в Луганську нової бронетехніки РФ

Турчинов прокоментував появу в Луганську нової бронетехніки РФ

Укрінформ
Збройні Сили України контролюють ситуацію в зоні АТО та здатні дати адекватну відповідь на російські збройні провокації і навіть значно покращити свої позиції.

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На превеликий жаль, під час військових зіткнень, зокрема в районі Кримського, не лише ворог зазнав значних втрат, а й українські військові. Протягом доби маємо 5 загиблих наших військовослужбовців. Це дуже серйозна для нас проблема. Ви знаєте, що відбувався Воєнний кабінет, де ми аналізували ситуацію та розуміли, що відбуватимуться загострення у зв'язку зі збільшенням присутності російських військ на окупованій території. Але Збройні Сили України контролюють ситуацію. І я переконаний, що ми не лише дамо відсіч провокаціям російських військ, але й значно покращимо наші позиції», - сказав Турчинов. 

Коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу загострення ситуації в Луганську, очільник РНБО повідомив, що там склалася конфліктна ситуація між різними кримінальними угрупованнями, які входять до окупаційної адміністрації на сході України.

«У зв'язку із загостренням російське військове керівництво збільшило військовий контингент, який знаходиться на окупованій території. У цьому зв'язку й виникли деякі проблемні питання, зокрема, і ті зіткнення, про які ми вже сьогодні знаємо», - сказав Турчинов.

Читайте також: До Луганська заїхало 200 одиниць техніки, телебачення не працює – журналіст

Як повідомив прес-центр штабу АТО, минулої доби ситуація в районі проведення АТО залишалась напруженою, внаслідок бойових дій загинуло п'ятеро українських бійців, ще четверо дістали поранення. По всій лінії зіткнення зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків, зокрема і одне бойове зіткнення - на підступах до Кримського, - яке тривало близько восьми годин. Українськими бійцями було знищено чотирьох окупантів, ще п’ятьох – поранено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-