На Черкащині відтворять 40 гектарів лісу

На Черкащині відтворять 40 гектарів лісу

Укрінформ
У Золотоніському лісгоспі Черкаської області запланували відтворити 40,5 га лісів: з них навесні створять лісових культур на площі 26,3 га, решта 14,2 га – проведуть сприяння природному поновленню.

Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що на лісорозсадниках підприємства виростили 547 тис. штук сіянців сосни звичайної, яка є основною лісоутворюючою породою, а також 29 тис. штук сіянців дуба, 2,3 тис. штук сіянців абрикоса, 1,1 тис. штук сіянців гледичії та ін. – всього 587 тис. штук сіянців. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом усі структурні підрозділи.

«Ми працюємо в напрямку відходу від монокультур. Звісно, основною лісоутворюючою породою нашого держлісгоспу, відповідно до типу лісорослинних умов, залишається сосна звичайна. Проте в схему посадки ми вводимо листяні породи, такі як дуб, абрикос, береза, загалом не менше 20 відсотків від загальної площі посадки», – повідомив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

На підприємстві заготовлено 895 кг лісового насіння: дуба – 750 кг, сосни звичайної – 120 кг, абрикоси – 15 кг, яблуні – 2,5 кг, сосни кримської – 2 кг. Лісгосп повністю забезпечений посівним матеріалом, який планують висіяти на Ліплявському лісорозсаднику, що є базовим на підприємстві.

Читайте також: На Житомирщині цьогоріч висадили понад 40 мільйонів дерев

Весняні терміни створення лісових культур дуже стислі, тож всі роботи необхідно виконати якомога раніше, поки тримається волога в ґрунті. Саме тому частина площ для проведення весняної лісокультурної кампанії була підготовлена ще з осені – 23,2 га.

За перших сприятливих погодних умов золотоніські лісівники готові розпочати цьогорічну лісокультурну кампанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-