Мінцифри запустило освітній серіал про цифрові навички для медиків

Мінцифри запустило освітній серіал про цифрові навички для медиків

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України запустило новий освітній серіал «Цифрові навички для медиків».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація серіалу відбулась 15 квітня.

За словами заступника міністра цифрової трансформації з питань євроінтенграції Валерії Іонан, серіал «Цифрові навчики для медиків» - це перший в Україні спеціалізований навчальний курс із спеціалізованих навичок для медиків.

«Це один із кроків на шляху побудови екосистеми цифрової охорони здоров'я. Самоосвіта протягом життя і усвідомлений розвиток цифрових навичок допоможуть оптимізувати адміністративні процеси в медичних закладах, полегшать наукову діяльність вченим медичної галузі та спростять дистанційну комунікацію з пацієнтами», - зазначила вона.

Курс «Цифрові навички для медиків» складається з 10 серій, в яких йдеться про особливості роботи з різними програмами (Google, Excel, Power Point) та способами зв'язку (Google Meet , Zoom). Кожна з серій закінчується тестуванням для закріплення здобутих знань. У серіалі взяли участь представники МОЗ, НСЗУ, ДП «Електронне здоров’я», а також технічні спеціалісти електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ). Курс розробили експерти Українського католицького університету за фінансової підтримки USAID.

Серіал доступний для перегляду на порталі «Дія.Цифрова освіта».

Читайте також: Мінцифри планує запустити застосунок для «Всеукраїнської школи онлайн»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації має намір до 2024 року підвищити цифрову грамотність 6 млн українців. Для цього у 2020 році відомство запустило портал «Дія.Цифрова освіта», на якому у форматі серіалів доступні різноманітні курси, які дають змогу набути цифрових навичок у різних сферах життя. Наразі на порталі доступні до перегляду понад 50 серіалів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-