На трьох АЕС налагодили виробництво медичного кисню для лікарень

На трьох АЕС налагодили виробництво медичного кисню для лікарень

Укрінформ
Енергоатом готовий щодоби безкоштовно постачати 5 тисяч літрів медичного кисню до лікарень Запорізької, Рівненської та Хмельницької областей.

Про це повідомили в пресслужбі Енергоатому, передає Укрінформ.

За інформацією відомства, Енергоатом виступив з ініціативою постачання медичного кисню для хворих на COVID-19, які потребують кисневої підтримки. Відтак на азотно-кисневих станціях Запорізької, Хмельницької та Рівненської АЕС налагодили його виробництво.

В березні 2021 року НАЕК отримала ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва лікарського засобу «Медичний кисень» у рамках реалізації проєкту «Енергоатом Медицина».

“Наразі до відправки його перших партій у лікарні залишається один крок – Енергоатом має отримати висновок Державного експертного центру МОЗ та реєстрацію медичного кисню як лікарського засобу. Всі необхідні для цього документи Компанія передала до міністерства. Отримавши фінальні узгодження, НАЕК щодоби безкоштовно постачатиме близько 120 балонів (5 тисяч літрів) медичного кисню до лікарень Запорізької, Рівненської та Хмельницької областей”, - йдеться у повідомленні.

Фахівці з атомних електростанцій вже акредитували лабораторії з контролю якості та безпеки лікарських засобів, відповідно до всіх визначених законодавством вимог і процедур. Крім цього, фахівці МОЗ провели кількаетапні ретельні перевірки АЕС, а на самих станціях підготували високопрофесійний персонал.

Читайте також: Стартувала інформаційна кампанія «Антибіотики за правилами»

В ДП «НАЕК «Енергоатом» сподіваються, що всі необхідні для реєстрації медичного кисню погодження пройдуть за прискореною процедурою у найстисліші терміни.

Як повідомлялось, медичний кисень для запорізьких лікарень виготовляє металургійний комбінат "Запоріжсталь". МОЗ вже сертифікувало кисень.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-