У Рівному запрацювала лабораторія інноваційних харчових технологій

У Рівному запрацювала лабораторія інноваційних харчових технологій

Фото
Укрінформ
Навчально-практичний центр «Лабораторія інноваційних харчових технологій» почав діяти у Рівному, де готуватимуть професійних кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Новий начальний центр оснащений професійним обладнанням, що використовують кухарі у провідних ресторанах. Наприклад, тут за кілька хвилин можуть підготувати попередньо замариновану перепілку у хоспері. Перепілка виходить ніжна, соковита і зберігає всі корисні властивості. Сушать яблучні чіпси у су-віді, варять рис у рисоварках, коптять м'ясо у коптильнях. Під час відкриття лабораторії кухарі продемонстрували увесь процес приготування страв на обладнанні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новітнє устаткування та інструменти дозволяють учням опанувати мистецтво приготування якісної, здорової їжі.

На базі цього навчально-практичного центру - 24-го в області - проходять кваліфікацію кухарі 5-го розряду та перекваліфікацію з усієї України. Вони мають змогу ознайомитися із сучасними вимогами до поєднання продуктів і оформлення страв, методологією проєктування рецептур та оцінкою якості харчових продуктів за новітніми виробничими технологіями.

Свого часу на базі центру відкрили кондитерську лабораторію, її вартість понад 2 млн грн. Тут є все для навчання кондитера - тістоміси, шафи, де підходить тісто, пекарські шафи, кондитерські аерографи. Кожен учень має своє робоче місце.

Як повідомляло агентство, Рівненщина - у лідерах серед інших регіонів України за кількістю навчально-практичних центрів. У планах відкрити ще 4 таких НПЦ, в яких учні проводитимуть практичні заняття, а дорослі – підвищуватимуть кваліфікацію або перенавчатимуться.

Раніше повідомлялося, що створення навчально-практичних центрів в Україні розпочалося п’ять років тому. За цей час відкрили понад 150 таких навчальних структур, на які уряд надав 250 млн грн з державного бюджету. Ще майже 90 центрів відкрили за підтримки соціальних партнерів.

Читайте також: На Рівненщині відкрили виробництво крафтових сирів

Нагадаємо, торік уряд виділив 259 млн грн на створення навчально-практичних центрів – це у 5 разів більше, ніж у попередні роки.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-