Apple втратила статус найбільшого продавця смартфонів у Китаї

Apple втратила статус найбільшого продавця смартфонів у Китаї

Укрінформ
Частка Apple на ринку смартфонів Китаю в першому кварталі року впала на 6,6%, через що компанія втратила статус найбільшого продавця, поступившись першістю місцевим китайським виробникам Honor і Huawei.

Як передає Укрінформ, про це із посиланням на дані американської дослідницької компанії IDC повідомляє Reuters.

Згідно з даними IDC, у січні-березні частка Honor на ринку смартфонів зросла до 17,1%, а частка Huawei піднялася до 17%, тоді як частка iPhone різко скоротилась на 6,6% порівняно з попереднім кварталом і впала до 15,6%.

Загалом же, за даними IDC, поставки смартфонів у Китаї в першому кварталі стабільно зростали і збільшились на 6,5% до 69,3 мільйона одиниць.

Раніше цього тижня інша дослідницька компанія Counterpoint із Гонконгу оприлюднила власні розрахунки, відповідно до яких у першому кварталі поставки смартфонів Apple у Китаї впали на 19%, що є найгіршим показником із 2020 року.

Читайте також: Apple видалила з китайського App Store месенджери Telegram та WhatsApp на вимогу Пекіна - Bloomberg

Падіння продажів iPhone у Китаї відбувається на тлі гострої конкуренції з місцевими виробниками смартфонів на Android, у першу чергу, через істотну різницю у вартості пристроїв американського і китайських виробників. 

Як повідомляв Укрінформ, китайська компанія OnePlus презентувала новий смартфон OnePlus Ace 3V.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-