Президент Євроради сподівається, що удар Ізраїлю по Ірану - це завершення ескалації

Президент Євроради сподівається, що удар Ізраїлю по Ірану - це завершення ескалації

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель сподівається, що атака Ізраїлю на Іран у п'ятницю буде останнім витком в нещодавній ескалації напруги між двома країнами.

Як передає Укрінформ, про це Мішель сказав в інтерв’ю Euronews.

"Я намагаюся бути дуже обережним, але щиро сподіваюся, що те, що сталося (удар Ізраїлю по Ірану - ред.), - це кінець цієї історії", - зазначив він.

На його думку, наступні "години та дні" будуть критично важливими.

"Дуже важливо спостерігати впродовж наступних днів, чи дійсно можна повернутися до ситуації з більшою стабільністю та уникнути більших ризиків та більшої напруженості", - додав Мішель.

Президент Євроради повторив заклик лідерів країн ЄС до припинення вогню та безперешкодного доступу гуманітарної допомоги у сектор Гази, а також до негайного повернення ізраїльських заручників, які утримуються ХАМАСом з 7 жовтня.

Він пообіцяв, що ЄС швидко запровадить санкції проти іранського режиму, щоб ще більше обмежити його здатність здійснювати атаки, подібні до тих, що мали місце минулої суботи.

Читайте також: Генсек ООН засуджує «акти відплати» в ірано-ізраїльському протистоянні

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль у п'ятницю, 19 квітня, запустив ракети по Ірану у відповідь на атаку, що сталася минулої суботи.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-