Tesla скорочує щонайменше 14 тисяч співробітників у світі - ЗМІ

Tesla скорочує щонайменше 14 тисяч співробітників у світі - ЗМІ

Укрінформ
Компанія Tesla Ілона Маска оголосила про звільнення «понад 10%» співробітників від своєї робочої сили у світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Electrek, який отримав у своє розпорядження внутрішній електронний лист компанії, підписаний Маском.

«Протягом багатьох років ми стрімко розвивалися, створюючи численні заводи по всьому світу. З таким швидким зростанням відбулося дублювання робочих функцій у певних сферах. У той час, коли ми готуємо компанію до наступного етапу зростання, надзвичайно важливо розглядати кожен аспект компанії для зниження витрат і підвищення продуктивності. У рамках цих зусиль ми провели ретельний аналіз організації та прийняли важке рішення скоротити кількість персоналу більш ніж на 10% у всьому світі», - йдеться у листі.

Зазначається, що таке рішення дасть змогу компанії «бути економними, інноваційними та готовими до наступного циклу зростання».

Також повідомляється, що деяким співробітникам компанії вже заблокований доступ до внутрішніх систем.

Читайте також: Продажі Tesla знизилися вперше за чотири роки

За даними порталу, «понад 10%» означає, що принаймні 14 000 співробітників будуть звільнені, оскільки загальна чисельність співробітників Tesla у світі становить приблизно 140 000 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, падіння річних продажів продукції Tesla в першому кварталі, яке стало значно гіршим, ніж очікувалося, було спричинене не лише зовнішніми чинниками, але й іншими проблемами, в тому числі поведінкою її гендиректора Ілона Маска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-