Китай запустив новий супутник дистанційного зондування

Китай запустив новий супутник дистанційного зондування

Фото
Укрінформ
Китай у понеділок запустив у космос новий високочутливий супутник дистанційного зондування Землі «Гаоцзін-3-01» (Gaojing-3 01).

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

На навколоземну орбіту космічний апарат вивела ракета-носій Long March-2D із космодрому Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю, яка стартувала о 12:12 за місцевим часом (7:12 за Києвом).

Супутники серії «Гаоцзін», також відомі як SuperView, є високочутливими комерційними космічними апаратами ДЗЗ вагою близько 560 кг і терміном служби щонайменше 8 років.

На супутниках цієї серії встановлені камери для чорно-білої зйомки з високою просторовою роздільною здатністю 0,5 м та багатоспектральної зйомки з роздільною здатністю 2 м. За добу такий супутник збирає дані з площі до 700 000 км².

Читайте також: SpaceX запустила передовий метеорологічний супутник для Космічних сил США

Повідомляється, що новий супутник надаватиме комерційні послуги дистанційного зондування для нових галузей, таких як цифрове сільське господарство, моделювання міської інфраструктури та 3D-моделюваня в режимі реального часу, а також для традиційних сфер, включаючи геодезію та картографування, морський моніторинг, запобігання катастрофам і пом’якшення їх наслідків.

Нинішня місія стала 516-м польотом ракет-носіїв серії Long March.

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX 11 квітня запустила другу у цьому році місію для Космічних сил США, яка доставить метеорологічний супутник на низьку навколоземну орбіту.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-