Папа Римський збирається у тривале азійське турне

Папа Римський збирається у тривале азійське турне

Укрінформ
Папа Римський Франциск у вересні вирушить у двотижневе турне кількома країнами Азії.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на заяву Ватикану.

Папа Франциск поїде у перше цьогорічне закордонне відрядження, яке також стане найдовшим за його 11-річну каденцію, відвідавши з 2 по 13 вересня Індонезію, Папуа-Нову Гвінею, Східний Тимор та Сінгапур”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що візит до Азії планувався вже давно, однак існувало занепокоєння, чи здійснить його 87-річний понтифік, зважаючи на пропущені ним заходи через проблеми зі здоров’ям. “Його останньою міжнародною подорожжю був дводенний візит до Марселя у Франції в вересні. У листопаді він скасував подорож на кліматичну конференцію у Дубаї через запалення легень”, - нагадує Reuters.

Читайте також: Ватикан спростовує можливу поїздку Папи Римського до Москви

У агентстві додали, що аргентинський папа Франциск - перший глава Святого Престолу із Глобального півдня. Він вбачає залучення Азії одним зі своїх основних пріоритетів.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск у середу звернувся з новим закликом до миру в Україні та Газі, висловивши співчуття з приводу загибелі гуманітарних працівників у Газі та віддавши данину пам'яті українському солдату, який загинув у війні проти Росії в Авдіївці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-