МЗС Китаю анонсувало візит до країни Шольца

МЗС Китаю анонсувало візит до країни Шольца

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц 14 - 16 квітня здійснить офіційний візит до Китаю.

Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу.

«Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на запрошення прем’єр-міністра КНР Лі Цяна з 14 по 16 квітня відвідає Китай із офіційним візитом», - сказала Мао.

Деталі програми візиту дипломат не оприлюднила, проте раніше ЗМІ, з посиланням на речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, повідомляли, що Шольц вирушить до Китаю 13 квітня, а на 16 квітня запланована його зустріч у Пекіні з головою КНР Сі Цзіньпіном та прем’єром Держради Лі Цяном.

На початку візиту, 14 квітня, канцлер відвідає місто центрального підпорядкування Чунцін на південному заході країни, де огляне майданчик німецького виробника силових установок, що працюють на водні, а наступного дня вирушить до Шанхаю для ознайомлення з роботою заводу, що випускає пластмасові вироби.

Видання Reuters із посиланням на співрозмовників в уряді ФРН повідомляє, що на переговорах із лідерами Китаю Шольц має намір висловити занепокоєння з приводу підтримки Пекіном Москви на тлі триваючого російського вторгнення в Україну та порушити питання надлишкових потужностей у китайському виробництві.

Читайте також: Канцлер Австрії: Потрібно залучати «Глобальний Південь» для пошуку миру в Україні

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц пообіцяв, що його країна не припинить своїх зусиль з підтримки України у війні проти російської агресії і закликав Захід продовжувати таку підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-