Філіппіни заявили про переслідування рибальських суден китайськими кораблями

Філіппіни заявили про переслідування рибальських суден китайськими кораблями

Укрінформ
Філіппіни заявили, що два китайські кораблі берегової охорони переслідували філіппінські рибальські судна в межах їхньої виключної економічної зони (ВЕЗ) у спірному Південнокитайському морі напередодні спільних військових навчань з Японію та США.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Кораблі берегової охорони "дійшли до того, що вдавали, ніби у них є водомети, і погрожували філіппінським рибалкам" у районі рифу Ірокез 4 квітня, повідомив у суботу речник берегової охорони Філіппін Джей Тарріела.

За його словами, агресивні дії "зумовлені жадібністю Китаю і необґрунтованою претензією на те, що ці води належать їм на основі їхньої уявної пунктирної лінії".

"Важливо зазначити, що риф Розул розташований у межах ВЕЗ Філіппін, оскільки він розташований приблизно за 128 морських миль від Палавана", - додала Тарріела, називаючи риф філіппінською назвою.

Як зазначає Reuters, Пекін заявив, що його кораблі належним чином відреагували на "незаконну діяльність" Філіппін. Речник китайської берегової охорони Ган Юй наголосив, що її операція була "професійною і відповідала стандартам". Він сказав, що філіппінські судна були урядовими кораблями, які під виглядом "захисту рибальства" підривали стабільність у Південнокитайському морі.

Читайте також: Філіппіни посилять військові і дипломатичні засоби у відповідь на дії Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати, Японія, Австралія та Філіппіни на тлі триваючих агресивних дій Китаю у Південнокитайському морі у неділю, 7 квітня, проведуть біля філіппінського острова Палаван перші спільні військово-морські навчання.

Минулого місяця берегова охорона Китаю застосувала водомети проти філіппінських катерів у спірному Південно-Китайському морі.

Фото: Handout via REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-