Тайвань виявив 30 бойових літаків китайської армії навколо острова

Тайвань виявив 30 бойових літаків китайської армії навколо острова

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню виявило 30 бойових літаків армії КНР навколо острова, із яких двадцять небезпечно наблизились до нього, зокрема північної частини, де розташована столиця Тайбей.

Як передає Укрінформ, про це оборонне відомство повідомляє у щоденному звіті про військову діяльність КНР у соцмережі Х.

У повідомленні йдеться, що із тридцяти виявлених 20 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, що вважається неофіційним кордоном між материком і островом, та увійшли в зону ідентифікації тайванської ППО.

Із опублікованої оборонним відомством схеми прольоту видно, що китайські літаки наблизились до Тайбея на відстань близько 60-ти кілометрів (38 морських миль).

Попри потенційні небезпеки, що виникають у таких випадках, військові острова не застосовують ППО, оскільки, як раніше неодноразово заявляли в міноборони, під час таких підльотів китайці не порушують власне повітряного простору Тайваню.

Минулої доби в Тайванській протоці також були зафіксовані 9 бойових кораблів Китаю, що здійснювали патрулювання, але не перетинали серединної лінії протоки.

Читайте також: США і союзники проведуть військові навчання в Південнокитайському морі

Повідомляється, що тайванські військові привели ППО й інші засоби у готовність до реагування та супроводжували літаки і бойові судна армії КНР, доки вони маневрували поблизу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що припинення поставок американської зброї в Україну і ймовірна перемога Росії підштовхнуть Китай виступити проти Тайваню та підживить антиамериканську пропаганду Пекіна.

 Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-