На Тайвані через землетрус загинули чотири людини, понад 50 поранені

На Тайвані через землетрус загинули чотири людини, понад 50 поранені

Укрінформ
Національне пожежне агентство Тайваню повідомило, що чотири людини загинули і щонайменше 57 отримали поранення в результаті потужного землетрусу, який стався близько 8 ранку в середу.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що троє туристів загинули під час обвалів у національному парку Тароко, розташованому неподалік від епіцентру землетрусу.

В окрузі Хуаляні п'ятиповерховий будинок зазнав значних пошкоджень: його перший поверх завалився, а решта нахилилася під кутом 45 градусів. У столиці Тайбеї зі старих будівель і в деяких нових офісних комплексах посипалася черепиця. Школи евакуювали учнів на спортивні майданчики, надавши їм захисні шоломи.

На острові з 23-мільйонним населенням було призупинено рух поїздів, а також метро в Тайбеї, де частково розійшлася новозбудована наземна лінія. Рух уздовж східного узбережжя практично зупинився через зсуви і падіння уламків у тунелях і шосе в гірській місцевості. Це спричинило пошкодження транспортних засобів, хоча повідомлень про постраждалих не надходило.

Влада заявила, що очікувала лише слабкого землетрусу магнітудою 4 бали і, відповідно, не розсилала попереджень.

Читайте також: У Папуа-Новій Гвінеї стався землетрус магнітудою 6,7

Тайванське агентство з моніторингу землетрусів оцінило магнітуду землетрусу в 7,2 бала, а Геологічна служба США - в 7,4 бала. Він стався приблизно за 18 кілометрів на південний захід від Хуаляня на глибині близько 35 кілометрів . За ним послідували численні підземні поштовхи, і, за даними Геологічної служби США, один із наступних землетрусів мав магнітуду 6,5 і глибину 11,8 кілометрів. Менш сильні землетруси, як правило, спричиняють більше руйнувань на поверхні.

Загалом землетрус відчувався у Китаї, Японії і Філіппінах.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу узбережжя Тайваню після землетрусу є загроза цунамі.

Фото: Wang Jinyi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-