У Перу шість міністрів пішли у відставку через скандал з годинниками Rolex

У Перу шість міністрів пішли у відставку через скандал з годинниками Rolex

Укрінформ
Президент Перу Діна Болуарте замінила шістьох міністрів, оскільки уряд країни стикається з політичною кризою, викликаною ймовірним скандалом щодо незаконного збагачення, пов’язаного з годинниками Rolex.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Потрясіння в уряді відбулося у понеділок, коли законодавці подали до парламенту запит на відсторонення президентки Перу від посади через «постійну моральну недієздатність» за три дні після того, як поліція обшукала її помешкання, щоб знайти годинники Rolex в рамках розслідування.

Щоб усунути Болуарте з посади президента, потрібно 87 голосів у 130-місному однопалатному парламенті. Наразі п’ять партій, які разом мають 54 голоси, висловили підтримку президентці після обшуку.

Проти Болуарте ведеться попереднє розслідування за нібито придбання нерозголошеної колекції розкішних годинників після того, як вона стала віце-президентом та міністром соціального політики у липні 2021 року, а пізніше - президентом країни у грудні 2022 року.

У понеділок Болуарте спочатку втратила трьох членів уряду, коли міністри внутрішніх справ, освіти та прав жінок раптово пішли у відставку.

Читайте також: Португалія з четвертої спроби обрала нового спікера парламенту

Міністр внутрішніх справ Віктор Торрес заявив журналістам, що він подав у відставку через сімейні обставини, тоді як керівники міністерства жінок Ненсі Толентіно та міністерства освіти Міріам Понсе не повідомили публічно про причини відставки.

Після їх відставки також звільнилися міністри сільського господарства, виробництва та зовнішньої торгівлі.

Читайте також: У будинку президентки Перу провели обшук через незадекларовані годинники Rolex

Після цього Болуарте ввела до складу уряду шістьох нових міністрів, зокрема, Волтера Ортіса, поліцейського у відставці, який раніше був директором по боротьбі з організованою злочинністю, на посаду міністра внутрішніх справ. Загалом, Кабінет міністрів Перу має 18 міністерств.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Перу Альберто Отарола 5 березня заявив про відставку через звинувачення у зловживанні впливом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-