Ізраїльська поліція заарештувала сестру лідера ХАМАСу

Ізраїльська поліція заарештувала сестру лідера ХАМАСу

Укрінформ
Сестра лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії заарештована в понеділок за підозрою в контактах з бойовиками терористичного угруповання і підтримці терористичних актів.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

В ізраїльській поліції заявили, що заарештувала 57-річну жінку, яка є «родичкою високопоставленого члена ХАМАСу» під час спільного рейду з Шин-Бет. У заяві не назвали особу підозрюваної, зазначено лише, що вона мешкає в південному місті Тель-Шева, де відбувся рейд.

Однак джерела медіаресурсу в оборонному відомстві, які говорили на умовах анонімності, підтвердили, що жінка є однією з сестер Ханії. Пізніше поліція ідентифікувала підозрювану як Сабах Авад ас-Салам Ханію.

Поліція повідомила, що під час обшуку в будинку підозрюваної поліцейські знайшли документи, телефони та інші докази, що пов'язують її з «серйозними порушеннями безпеки». У заяві зазначається, що в понеділок вона з'явиться в магістратському суді Беер-Шеви на слуханнях щодо її затримання.

Серед виявлених доказів - матеріали, що свідчать про підтримку масового вбивства 7 жовтня. Поліція також знайшла в приміщенні сотні тисяч шекелів готівкою.

Фотографію Ісмаїла Ханії знайшли під час рейду в будинку його сестри

Сам Ханія живе у вигнанні в Катарі. Його три сестри - у Тель-Шеві. Дві з них в минулому потрапили в поле зору ізраїльської влади через нелегальні поїздки до Гази в 2013 році через Єгипет. Обидві були засуджені до восьмимісячних умовних термінів ув'язнення за ці поїздки у 2015 році. Пізніше того ж року Ізраїль відмовив Ханії у проханні дозволити його сестрам бути присутніми на весіллі його сина в Газі.

Читайте також: У ХАМАСі заявляють, що кількість загиблих у секторі Гази сягнула майже 33 тисяч

Усі три сестри мають ізраїльське громадянство, і, згідно з повідомленням британських ЗМІ від 2006 року, деякі з їхніх дітей служили в Армії оборони Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ КНР повідомило, що його посланник Ван Кецзянь спілкувався з Ханією, це була перша зустріч між китайським чиновником та представником ХАМАСу після 7 жовтня.

Фото: Israel Police

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-