Льотчика Кузьмінова, який перегнав із РФ в Україну гелікоптер, вбили з пістолета Макарова - NYT

Льотчика Кузьмінова, який перегнав із РФ в Україну гелікоптер, вбили з пістолета Макарова - NYT

Укрінформ
Колишній російський льотчик Максим Кузьмінов, який минулого року перегнав із РФ в Україну гелікоптер Мі-8, був вбитий в лютому в Іспанії з пістолета Макарова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

За даними співробітників Цивільної гвардії Іспанії, вранці 13 лютого білий автомобіль Hyundai Tucson заїхав у гараж під будинком Кузьмінова та припаркувався на порожньому місці між ліфтами, якими користуються мешканці, та виїздом на вулицю.

Двоє чоловіків прочекали там кілька годин.

Близько 16.20 Кузьмінов заїхав у гараж, припаркував авто і пішов до ліфта. Коли він проходив повз Hyundai, двоє чоловіків вийшли з авто, крикнули йому щось та відкрили вогонь.

Попри ураження шістьма кулями, Кузьмінов зміг пробігти ще невелику відстань, перш ніж впасти. Двоє вбивць сіли в машину і, виїжджаючи, переїхали тіло Кузьмінова.

Читайте також: За вбивство пілота, що перегнав гелікоптер в Україну, відповідальна РФ - спецслужби Іспанії

Спалений автомобіль знайшли за кілька кілометрів. Фахівцям знадобився тиждень, щоб ідентифікувати марку та модель автомобіля, а також встановити, що його викрали за два дні до вбивства в місті Мурсія, яке знаходиться приблизно в годині їзди від Вільяхойоси.

Нині спеціальний підрозділ Цивільної гвардії проводить розслідування в умовах суворої секретності.

За даними слідчих, на місці вбивства Кузьмінова були виявлені гільзи від 9-міліметрових патронів Макарова.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони підтвердили загибель російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії.

Улітку минулого року він перегнав з Росії гелікоптер Мі-8, завантажений комплектами до бойових літаків, разом з усім екіпажем до України та здався ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-