Тайвань на тлі загроз від Китаю провів військові навчання й перевірив ППО

Тайвань на тлі загроз від Китаю провів військові навчання й перевірив ППО

Укрінформ
У вівторок, 26 березня, Тайвань випробував свою протиповітряну оборону під час навчань із застосуванням ракет класу "земля-повітря" за участю повітряних, сухопутних і військово-морських сил.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Командування ВПС Тайваню повідомило, що зранку військові провели загальні навчання бойового плану протиповітряної оборони з використанням власних ЗРК Sky Bow і американських комплексів Patriot, разом із літаками і кораблями ВМФ.

Навчання мали на меті перевірити і оцінити об'єднане бойове командування і управління протиповітряною обороною трьох родів військ, повідомили ВПС, додавши, що результат був "хорошим".

"Перед обличчям китайських літаків і кораблів, які часто вторгаються в навколишній морський і повітряний простір Тайваню, військово-повітряні сили продовжуватимуть збільшувати інтенсивність тренувань, щоб протистояти потенційним загрозам", - заявили у ВПС.

Виступаючи в Суао на східному узбережжі Тайваню, де розташована велика військово-морська база, речник міністерства оборони Сунь Ліфан сказав, що хоча немає прямого зв'язку між цими щорічними навчаннями, і нинішньою напруженістю, загроза з боку Китаю продовжує зростати.

Читайте також: Тайвань заявив про рекордну кількість китайських літаків навколо острова

Зазначається, що президент Тайваню Цай Інвень, яка курирує програму військової модернізації в країні, включаючи розробку нового обладнання тайванського виробництва, де значна увага приділяється військово-морським силам, також була присутня в Суао. На церемонії військовим передали два нові військові кораблі, які тайванські ВПС охрестили "вбивцями авіаносців" через їхню високу маневреність, непомітність і протикорабельні ракети. Вона зазначила, що кораблі були передані на рік раніше запланованого терміну, і що це демонструє рішучість Тайваню захищати свою свободу і демократію.

Як повідомляв Укрінформ, у США вважають, що Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал в рекордних масштабах із часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-