Філіппіни помітили десятки кораблів ВМС Китаю у спірних водах

Філіппіни помітили десятки кораблів ВМС Китаю у спірних водах

Укрінформ
Щонайменше 30 китайських кораблів, у тому числі корабель ВМС Народно-визвольної армії Китаю, були помічені в районі Південнокитайського моря, яке Філіппіни вважають своєю територією.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Крім корабля ВМС КНР, були помічені китайський корабель берегової охорони і шість рибальських човнів поблизу спірного острова Тіту, повідомив журналістам у середу речник Збройних сил Філіппін полковник Франсель Маргарет Паділья.

За його словами, на мілині Скарборо, традиційному філіппінському рибальському районі, військові помітили шість кораблів китайської берегової охорони і вісім кораблів китайської міліції. На Другій мілині Томаса, де Філіппіни тримають корабель часів Другої світової війни, було помічено шість китайських рибальських човнів і судно берегової охорони.

Китайські човни були помічені у вівторок, того ж дня, коли президент Фердинанд Маркос-молодший заявив агентству Bloomberg, що загроза для його країни від широкомасштабних претензій Китаю в Південнокитайському морі зростає і що Філіппіни "повинні робити більше для захисту нашої території".

Напруженість у відносинах між Манілою і Пекіном знову зросла цього місяця після зіткнення кораблів берегової охорони під час операції з поповнення запасів для філіппінського військового аванпосту на Другій мілині Томаса.

Читайте також: Китай уперше за кілька тижнів направив бойові літаки та кораблі до Тайваню

Маніла заявила тоді, що два китайські кораблі берегової охорони також застосували водомети проти зафрахтованого Філіппінами судна, що спонукало обидві країни обмінятися дипломатичними претензіями з приводу цієї ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Маніли розкритикував провокаційні дії Китаю в Південнокитайському морі, заявивши, що вони порушують права Філіппін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-