У Газі через невдале приземлення гуманітарного вантажу загинули п'ятеро людей - ЗМІ

У Газі через невдале приземлення гуманітарного вантажу загинули п'ятеро людей - ЗМІ

Укрінформ
Щонайменше п'ятеро людей загинули в п'ятницю, потрапивши під пакунки з гуманітарною допомогою, яку скидали на парашутах в Газу - один парашут не розкрився належним чином і впав на натовп.

Про це повідомляє CBS News, передає Укрінформ.

Люди перебували в таборі біженців Аль-Шаті на півночі Гази, а інцидент стався близько 11:30 за місцевим часом.

Власний кореспондент Al Jazeera повідомив, що парашут, який скидав допомогу, не розкрився, в результаті чого коробки впали на людей, які у великій кількості скупчилися, щоб зібрати допомогу. За попередніми даними, двоє людей загинули на місці, троє зазнали важких поранень і пізніше померли в лікарні Камаль Адван.

Представники Міністерства охорони здоров'я Гази, яким керує ХАМАС, та очевидець повідомили CBS News, що серед п'яти загиблих було двоє хлопчиків, ще 11 людей зазнали поранень.

США, Йорданія, Єгипет, Франція, Нідерланди і Бельгія сьогодні скинули допомогу над Газою, намагаючись доставити необхідні вантажі, в тому числі їжу.

Читайте також: Британія приєднається до США у відкритті морського коридору допомоги сектору Гази

На відео, розміщеному в соціальних мережах, видно, як у небі дрейфує велике скупчення вантажів, підвішених на парашутах, які, схоже, заплуталися, перш ніж один з них, з не повністю розкритим парашутом, впав набагато швидше, ніж інші.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден віддав розпорядження військовим створити тимчасовий причал на Середземному морі в Газі для доставки гуманітарної допомоги палестинцям.

Фото: cbsnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-