Європейська поліція кількох країн спільно ліквідувала банду фальшивомонетників

Європейська поліція кількох країн спільно ліквідувала банду фальшивомонетників

Укрінформ
Поліція Іспанії, Італії та Греції ліквідувала злочинну організацію, яка виготовила та розповсюдила фальшивих банкнот номіналом у 100 євро на суму понад мільйон євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що поліція заарештувала 14 осіб, зокрема керівників організації.

Іспанська поліція повідомила в суботу, що арешти були здійснені в містах Барселона, Рим та Неаполь.

Поліція почала розслідування у листопаді минулого року після того, як у Барселоні виявили велику кількість фальшивих купюр. За інформацією поліції, злочинна організація поширювала фальшиві банкноти в Італії, Франції, Греції та Іспанії.

Фальшиві гроші непомітно проходили через банкомати та інші пристрої.

«Банкноти, виготовлені вручну, були дуже високоякісними, оскільки використовувалися спеціальні чорнила, водяні знаки та різні елементи, призначені для обходу механізмів виявлення», — сказала речниця Національної поліції Іспанії Еліза Реболо.

Поліція повідомила, що затримала дистриб'юторів фальшивок в аеропорту Барселони та на міській автостанції. Вони перевозили фальшивими купюрами суму близько 70 тисяч євро.

Згідно з інформацією, зібраною співробітниками поліції у кількох країнах, організація мала різні незалежні офіси в різних країнах, кожен з яких відповідав за різні частини процесу.

Наприклад, виробництвом фальшивих банкнот займалася група, що базувалася у центрі Неаполя. Щоб переховуватися від поліції, група згодом переїхала до Рієті, муніципалітету поблизу Риму.

Читайте також: На Одещині затримали фальшивомонетника, який підробляв купюри номіналом 500 грн

Інша група відповідала за транспортування великих партій фальшивих банкнот.

13 лютого на основі інформації, зібраної під час розслідування, поліція Іспанії, Італії та Греції здійснила одночасну операцію в кожній країні.

Іспанська та італійська влада видала європейські ордери на арешт інших осіб, підозрюваних у виготовленні та розповсюдженні банкнот.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили протиправну діяльність групи осіб, які продавали фальшиві долари через фіктивні пункти обміну валют.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-